Burgonyacipók recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 8 dkg gríz
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg margarin
- só
- Bors
- őrölt szerecsendió
- 12 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstöl kolbász
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa és liszt a panírozáshoz
Elkészítése:
A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, még forrón megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
Grízzel, margarinnal, tojássárgájával, liszttel, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keményebb tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá grízt. Letakarva pihentetjük. Addig a megpucolt hagymákat apróra vágjuk, a megmosott petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a házi kolbászt és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk és ráterítjük az előkészített hozzávalókat, amikkel újra átgyúrjuk. A tésztából egy vastag hurkát sodrunk, amit 2cm-es darabokra vágunk, és tenyérrel kissé ellapítunk. Liszt és prézli keverékébe megforgatva forró olajban aranysárgára sütjük. Frissen, forrón salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »