Burgonyacipók recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 8 dkg gríz
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg margarin
- só
- Bors
- őrölt szerecsendió
- 12 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstöl kolbász
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa és liszt a panírozáshoz
Elkészítése:
A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, még forrón megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
Grízzel, margarinnal, tojássárgájával, liszttel, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keményebb tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá grízt. Letakarva pihentetjük. Addig a megpucolt hagymákat apróra vágjuk, a megmosott petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a házi kolbászt és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk és ráterítjük az előkészített hozzávalókat, amikkel újra átgyúrjuk. A tésztából egy vastag hurkát sodrunk, amit 2cm-es darabokra vágunk, és tenyérrel kissé ellapítunk. Liszt és prézli keverékébe megforgatva forró olajban aranysárgára sütjük. Frissen, forrón salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

