Burgonyacipók recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 8 dkg gríz
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg margarin
- só
- Bors
- őrölt szerecsendió
- 12 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstöl kolbász
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa és liszt a panírozáshoz
Elkészítése:
A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, még forrón megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
Grízzel, margarinnal, tojássárgájával, liszttel, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keményebb tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá grízt. Letakarva pihentetjük. Addig a megpucolt hagymákat apróra vágjuk, a megmosott petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a házi kolbászt és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk és ráterítjük az előkészített hozzávalókat, amikkel újra átgyúrjuk. A tésztából egy vastag hurkát sodrunk, amit 2cm-es darabokra vágunk, és tenyérrel kissé ellapítunk. Liszt és prézli keverékébe megforgatva forró olajban aranysárgára sütjük. Frissen, forrón salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »