Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, még forrón megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.
Grízzel, margarinnal, tojássárgájával, liszttel, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keményebb tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá grízt. Letakarva pihentetjük. Addig a megpucolt hagymákat apróra vágjuk, a megmosott petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a házi kolbászt és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk és ráterítjük az előkészített hozzávalókat, amikkel újra átgyúrjuk. A tésztából egy vastag hurkát sodrunk, amit 2cm-es darabokra vágunk, és tenyérrel kissé ellapítunk. Liszt és prézli keverékébe megforgatva forró olajban aranysárgára sütjük. Frissen, forrón salátával tálaljuk.