Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bújtatott csirke recept

Bújtatott csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell
    • 2 kg krumpli
    • 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb)
    • 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • só, ha szükséges

    Elkészítése:

    A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.

    A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival.

    A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.

    180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá