Bújtatott csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell
- 2 kg krumpli
- 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb)
- 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, ha szükséges
Elkészítése:
A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.
A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival.
A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.
180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

