Bújtatott csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell
- 2 kg krumpli
- 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb)
- 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, ha szükséges
Elkészítése:
A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.
A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival.
A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.
180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »