Bújtatott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb, vagy csirkemell
  • 2 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve ( a házi a legjobb)
  • 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, ha szükséges

Elkészítése:

A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük.

A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, (én Pataki tálban sütöttem) amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk szalonnabőrrel (én mindig elteszem a szalonnabőrt, ilyenkor is nagyon jól el lehet használni)és egy réteg krumplival.

A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd rárakjuk a szalonna felét. Vékonyra szeletelt vöröshagymával megszórjuk, ráreszeljük a fokhagymát, beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.

180 fokon sütjük, ha a csirke megsült, levesszük a tetőt és még kicsit pirítjuk, bármilyen savanyúsággal jó!