Brokkolis kocka recept

Hozzávalók:
- 15 szelet (füstölt) sonka
- 0,5 kg darált hús
- 0,25 kg gomba
- 0,35 kg brokkoli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,5 kg burgonya
Besamelhez:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- só
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Apróra vágott vöröshagymával megpároljuk a darált húst, melyet befűszerezünk. Hozzáadjuk az előkészített gombát.Ha megpuhult, félre tesszük, és elkészítünk egy besamel mártást, amely világos vajas rántás forró tejjel felengedve, sóval, borssal, szerecsendióval. Miután kész hűvös helyen pihentetjük. Őzgerinc formát zsírral kikenjük, kibéleljük az előre szeletekre vágott sonkával. A sonkára helyezzük a gombás darált húsos ragut. A darált húsos ragura ráhelyezzük az előzőleg megfőzött brokkolit. A brokkolira ráöntjük a kész pihentetett besamellt és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt kissé meg nem pirult rajta. Köretként szalmaburgonyát, és kockaburgonyát találunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »