Brokkolis kocka recept
                            Hozzávalók:
- 15 szelet (füstölt) sonka
 - 0,5 kg darált hús
 - 0,25 kg gomba
 - 0,35 kg brokkoli
 - 1 közepes fej vöröshagyma
 - 1,5 kg burgonya
 
Besamelhez:
- 3 dkg vaj
 - 3 dkg liszt
 - 2 dl tej
 - só
 
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
 
Elkészítése:
Apróra vágott vöröshagymával megpároljuk a darált húst, melyet befűszerezünk. Hozzáadjuk az előkészített gombát.Ha megpuhult, félre tesszük, és elkészítünk egy besamel mártást, amely világos vajas rántás forró tejjel felengedve, sóval, borssal, szerecsendióval. Miután kész hűvös helyen pihentetjük. Őzgerinc formát zsírral kikenjük, kibéleljük az előre szeletekre vágott sonkával. A sonkára helyezzük a gombás darált húsos ragut. A darált húsos ragura ráhelyezzük az előzőleg megfőzött brokkolit. A brokkolira ráöntjük a kész pihentetett besamellt és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt kissé meg nem pirult rajta. Köretként szalmaburgonyát, és kockaburgonyát találunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

