Brassói rakott káposzta (nem csak) kemencében recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 4 evőkanál (kacsa)zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 kg sertéstarja
- 4 dl tejföl
- 3 dl paradicsomlé (házi)
- 2 csokor kapor
- 1 teáskanál csombor (borsikafű)
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A római tálat beáztatjuk.
A húst kicsontozzuk, majd felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
Ha szükséges, átmossuk a káposztát, majd a tál aljára terítünk belőle egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral. Paradicsomlevet csorgatunk rá. Ha nincs házi paradicsomlé, 3 ek sűrített paradicsomot elkeverünk fél bögre vízzel.
Erre rakjuk sült hagyma felét, majd újabb réteg káposzta, fűszerezés, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük, majd a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, majd ráöntjük a tetejére.
Rátesszük a tál fedelét, betoljuk a 220 fokos kemencébe és 2,5 órán át sütjük. Sütőben is megsüthető 200 fokon 2 óra alatt elkészül.
Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.