Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
    • 1 kg burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 kk őrölt fűszerpaprika
    • 1 kk őrölt fűszerkömény
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, a húst, ami nálam most tarja, apró kockákra vágjuk.

    Egy magas falú serpenyőben zsírt hevítünk, rádobjuk a húst, megszórjuk borssal, őrölt köménnyel és erős tűzön megpirítjuk.

    Amikor már szép piros színű, csökkentjük alatta a tüzet, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és elkeverjük.

    Ha a krumpli megfőtt, lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ha szükséges, még sózzuk.

    Kevergetve pár percig összemelegítjük, és tálaljuk.

    Salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.

    A brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá