Brassói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
  • 1 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, a húst, ami nálam most tarja, apró kockákra vágjuk.

Egy magas falú serpenyőben zsírt hevítünk, rádobjuk a húst, megszórjuk borssal, őrölt köménnyel és erős tűzön megpirítjuk.

Amikor már szép piros színű, csökkentjük alatta a tüzet, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és elkeverjük.

Ha a krumpli megfőtt, lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ha szükséges, még sózzuk.

Kevergetve pár percig összemelegítjük, és tálaljuk.

Salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.