Brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja (vagy szűzpecsenye )
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 ek olaj
- burgonya
- olaj
Elkészítése:
Az olajt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Sózzuk és üvegesre pirítjuk. A húst szeleteljük, csíkokra vágjuk majd hozzáadjuk a hagymához, addig pirítjuk amíg kifehéredik. Amikor a hús levet enged, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Ez alatt a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra esetleg kockákra vágjuk és olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Levesszük a fedőt a húsról, kicsit magasabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és kevergetés mellett elforraljuk a levét. Levéve a tűzről pirospaprikával megszórjuk, belereszeljük a fokhagyma másik felét, és visszatesszük még egy picit a tűzhelyre. Sűrűn kevergetjük, vigyázzunk, nehogy a paprika leégjen, mert akkor keserű lesz az étel.
Utólag még ízesíthető sóval, borssal. A sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

