Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja (vagy szűzpecsenye )
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 ek olaj
- burgonya
- olaj
Elkészítése:
Az olajt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Sózzuk és üvegesre pirítjuk. A húst szeleteljük, csíkokra vágjuk majd hozzáadjuk a hagymához, addig pirítjuk amíg kifehéredik. Amikor a hús levet enged, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Ez alatt a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra esetleg kockákra vágjuk és olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Levesszük a fedőt a húsról, kicsit magasabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és kevergetés mellett elforraljuk a levét. Levéve a tűzről pirospaprikával megszórjuk, belereszeljük a fokhagyma másik felét, és visszatesszük még egy picit a tűzhelyre. Sűrűn kevergetjük, vigyázzunk, nehogy a paprika leégjen, mert akkor keserű lesz az étel.
Utólag még ízesíthető sóval, borssal. A sült burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »