Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Sózzuk és üvegesre pirítjuk. A húst szeleteljük, csíkokra vágjuk majd hozzáadjuk a hagymához, addig pirítjuk amíg kifehéredik. Amikor a hús levet enged, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Ez alatt a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra esetleg kockákra vágjuk és olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Levesszük a fedőt a húsról, kicsit magasabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és kevergetés mellett elforraljuk a levét. Levéve a tűzről pirospaprikával megszórjuk, belereszeljük a fokhagyma másik felét, és visszatesszük még egy picit a tűzhelyre. Sűrűn kevergetjük, vigyázzunk, nehogy a paprika leégjen, mert akkor keserű lesz az étel.
Utólag még ízesíthető sóval, borssal. A sült burgonyával tálaljuk.