Boros tengeri halfilé recept

Hozzávalók:
- 2 szelet tengeri halfilé
- 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 dl bor
- 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
- 2 evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsiradék
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.
A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.
Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.
Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Tipp:
Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »