Boros tengeri halfilé recept
Hozzávalók:
- 2 szelet tengeri halfilé
- 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 dl bor
- 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
- 2 evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsiradék
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.
A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.
Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.
Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Tipp:
Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

