Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boros tengeri halfilé recept

Boros tengeri halfilé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet tengeri halfilé
    • 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1/2 dl bor
    • 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
    • 2 evőkanál liszt
    • apróra vágott petrezselyemzöld
    • zsiradék
    • 2 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.

    A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
    A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort,  megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.

    Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.

    Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.

    Tipp:

    Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá