Boros tengeri halfilé recept

Hozzávalók:
- 2 szelet tengeri halfilé
- 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 dl bor
- 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
- 2 evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsiradék
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.
A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.
Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.
Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Tipp:
Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »