Boros tengeri halfilé recept

Hozzávalók:
- 2 szelet tengeri halfilé
- 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 dl bor
- 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
- 2 evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsiradék
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.
A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.
Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.
Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Tipp:
Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »