Boros tengeri halfilé recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szelet tengeri halfilé
- 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 dl bor
- 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
- 2 evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- zsiradék
- 2 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.
A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.
Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.
Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Tipp:
Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.