Boros tengeri halfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Boros tengeri halfilé

Hozzávalók:

  • 2 szelet tengeri halfilé
  • 1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1/2 dl bor
  • 2 dl főzőtejszín – ha nincs tej is jó
  • 2 evőkanál liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • zsiradék
  • 2 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékon.

A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk és zsiradékban készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort,  megforraljuk, bele a tejszínnel elkevert liszt, majd összeforraljuk.

Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.

Ezután rászórjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.

Tipp:

Zsiradékot írtam, mert ki-ki ízlésének megfelelőt használhat. Én libazsírt használok.