Bolognai rakott penne recept

Hozzávalók:
- 50 dkg (gm) száraztészta
- 40 dkg darált marhahús
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 konzerv paradicsom
- 3 dl házi paradicsomlé
- 1 csokor bazsalikom
- 2 babérlevél
- 2 egész mozzarella
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
Ha a zöldségeknek már finom illata van, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve, takarék lángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után tölthetjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomlét összeforraljuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu paradicsom szósz. Ezt addig ismételjük amíg minden összetevő el nem fogy.
A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »