Bográcsos paprikás krumpli kolbásszal, virslivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 kg krumpli
- 1,5 kg hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg gyulai kolbász
- 1 kg virsli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 üveg lecsó
- 3 kanál zsír
- 2 zöldpaprika
- 1/2 hegyes csípős paprika
- 2 kisebb csili
- 1 üveg (200 g) házi készítésű darált paprika
- 1 üveg (200 g) házi aszalt paradicsom
- 1 lestyánlevél
- 2 szál kakukkfű
- néhány bazsalikomlevél
- kevés só
- 1 kávéskanál köménymag
A galuskához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- kevés víz
Elkészítése:
A hagymát felaprítottam, a fokhagymát szétnyomtam. A szalonnát felszeltem, és bevagdostam.
Kevés zsíron a szalonnát kisütöttem, a “kakastarélyokat” kivettem, és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároltam. Enyhén megsóztam, majd a köménnyel együtt tovább pirítottam rövid ideig.
A lecsót, és a darált paprikát is hozzáadtam.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika, és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraltam.
Jöhetett hozzá a szeletelt kolbász, ami szintén javított a bográcsos színén, a virsli, és kicsivel később a galuska is bele lett szaggatva.
Mielőtt a galuska is hozzákerült, a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kihalásztam
Így csak kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben. Mint később kiderült, igen finom lett a kész mű.