Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsgulyás recept

Bográcsgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés lapocka
    • 6 szép nagy fej vöröshagyma
    • 4 paradicsom
    • 3 tv paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1,5 kg burgonya
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 4 szál fehérrépa
    • 1 kis gumó zeller
    • 2-3 fakanálnyi sertés zsír
    • 3 ek fűszerpaprika
    • ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és őrölt fűszerkömény

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockára vágom és a sertészsíron üvegesre pirítom. Ha már a szomszéd is érzi a finom pirított hagyma illatát, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű, lecsós alapot főzök.

    Ha kész az alap, rádobom a kockára vágott sertéslapockát, és gyakori kevergetés mellett fehéredésig párolom a húst, majd rádobom az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverem, sózom, borsozom, megszórom köménnyel és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

    A főzés során én folyamatosan szoktam pótolni a vizet, nem szoktam hirtelen sok vízzel felönteni, mert a finom sűrű gulyást szeretem.

    Amikor úgy ítélem meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beleteszem a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzöm.

    A kockára vágott burgonyát akkor adom a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.

    A burgonya hozzáadása után ha szükséges, utána fűszerezem a levest.

    Tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve, forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

    A bográcsgulyás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 95 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá