Betyáros húsgombóc recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 ek zsemlemorzsa
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
Elkészítése:
Kenyeret vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, a 2 ek zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat. 10 perc múlva hozzá adjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát is. 40 percig főzzük. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

