Betyáros húsgombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 ek zsemlemorzsa
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
Elkészítése:
Kenyeret vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, a 2 ek zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat. 10 perc múlva hozzá adjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát is. 40 percig főzzük. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »