Betyáros húsgombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 ek zsemlemorzsa
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
Elkészítése:
Kenyeret vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, a 2 ek zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat. 10 perc múlva hozzá adjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát is. 40 percig főzzük. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »