Betyárkrumpli savanyúkáposztával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg erdélyi szalonna
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
Közepes tepsit olajjal kikenjük, majd elterítjük rajt a karikára szeletelt burgonyát, megsózzuk és betakarjuk a megmosott káposzta negyedrészével. Rátesszük a szalonnaszeleteket, felkarikázott kolbászt és a tojásokat.
A maradék káposztával az egészet befedjük, a tetejét tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »