Betyárkrumpli savanyúkáposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg erdélyi szalonna
  • 5 db főtt tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

Közepes tepsit olajjal kikenjük, majd elterítjük rajt a karikára szeletelt burgonyát, megsózzuk és betakarjuk a megmosott káposzta negyedrészével. Rátesszük a szalonnaszeleteket, felkarikázott kolbászt és a tojásokat.

A maradék káposztával az egészet befedjük, a tetejét tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.