Bácskai birkapörkölt recept
Hozzávalók:
- 2 kg birkacomb
- 4 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- 2 ek sertészsír
- 2 púpos ek fűszerpaprika
- 1 ek só
- 1 kk őrölt bors
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 0,75 liter száraz vörösbor
- 0,5 közepes fej káposzta
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A birkahúst kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a zsírban mindkettőt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a darabokra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, a birkahúst, és 5 percig együtt pároljuk, majd felöntjük a vörösborral. (Víz nem szükséges.)
Ha felforrt, lefedjük, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Néha kóstoljuk meg, ha kell sózzuk.
Közben a fél fej káposztát megmossuk, és 6 egyenlő cikkre daraboljuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és hasábra vágjuk.
Miután megfőtt a hús és a pörkölt sóssága is megfelel, beletesszük a burgonyát, ráhelyezzük a tetejére a káposzta cikkeket, és tovább főzzük addig, amíg azok is megpuhulnak. Néha rázzuk az edényt, vagy a bográcsot, de kevergetni nem ajánlott, nehogy összetörjön a krumpli, vagy szétessenek a káposzták!
Kenyérrel és csili paprikával tálaljuk!
Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

