Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-laskagombás rakott karfiol recept

Baconos-laskagombás rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes karfiol
    • 5-6 szeletelt bacon
    • 15 dkg laskagomba
    • 3-4 ek zsemlemorzsa
    • olíva olaj, só, bors, tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Kevés olíva olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon megpirítjuk, ebbe tesszük az egészben hagyott laskagombát. Sózzuk borsozzuk.

    Egy jénai tálat, vagy tepsit meglocsolunk olíva olajjal és rászórunk a zsemlemorzsából. Mehet rá a karfiol, a tetejére a szalonnás gomba végül a maradék zsemlemorzsa.

    Tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kicsit pikánssá szeretnétek varázsolni az ételt, a tejfölbe keverjetek 1 gerezd préselt fokhagymát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá