Baconos hústekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsemléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
A szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van (12-14 db szokott lenni).
A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb). Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük.
180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálaláskor csípős (vagy csemege) piros aranyat nyomunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »