Baconos hústekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsemléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
A szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van (12-14 db szokott lenni).
A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb). Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük.
180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálaláskor csípős (vagy csemege) piros aranyat nyomunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »