Babos toros recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraz, fehér gyöngybab
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 60 dkg sertés csülök
- 2 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kiskanál köménymag
- só, őrölt bors
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- 1 csilipaprika
- néhány babérlevél
- kevés zsír, vagy étolaj
Elkészítése:
A babot beáztattam, majd néhány babérlevéllel, sós vízben készre főztem. Ezalatt előkészítettem a többi hozzávalót. A csülköt apró kockákra vágtam, (lehet másféle húst is használni) a hagymát félkarikákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával megnyomtam, felaprítottam.
Mikor a bab megfőtt leszűrtem, és közben a hagymát megpároltam kevés zsíron. Megsóztam, hozzáadtam a köménymagot, és kevés pirítás után felöntöttem kevés borral. Belekerült a kockázott hús, és addig pirítottam, míg kifehéredett. Annyi vízzel felöntöttem, hogy éppen ellepje, és pörkölt alapot készítettem belőle. Beletettem a paradicsomszószt is.
Mikor már a hús majdnem megfőtt, belekerült a káposzta is, amivel húsz percig együtt főztem. (ha túl savanyúnak találjuk a káposztát, mossuk át, akár többször is!) Megborsoztam, beletettem az apróra vágott csilit, és az apróra vágott fokhagymát is. Ekkor jött hozzá a főtt bab is, és fedő alatt hagytam, hogy összefőjenek az ízek.
Mikor majdnem készen volt, az őrölt paprikát is hozzákevertem, és ismét összeforraltam. jelen esetben, a paprika csak az étel színe miatt került hozzá, az ízén csak keveset finomított. Mindenképpen javaslom a többszöri kóstolást! Minden hozzávaló új ízt ad torosunknak, és a végeredmény egy igen finom, pikáns étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »