Babos toros recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraz, fehér gyöngybab
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 60 dkg sertés csülök
- 2 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kiskanál köménymag
- só, őrölt bors
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- 1 csilipaprika
- néhány babérlevél
- kevés zsír, vagy étolaj
Elkészítése:
A babot beáztattam, majd néhány babérlevéllel, sós vízben készre főztem. Ezalatt előkészítettem a többi hozzávalót. A csülköt apró kockákra vágtam, (lehet másféle húst is használni) a hagymát félkarikákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával megnyomtam, felaprítottam.
Mikor a bab megfőtt leszűrtem, és közben a hagymát megpároltam kevés zsíron. Megsóztam, hozzáadtam a köménymagot, és kevés pirítás után felöntöttem kevés borral. Belekerült a kockázott hús, és addig pirítottam, míg kifehéredett. Annyi vízzel felöntöttem, hogy éppen ellepje, és pörkölt alapot készítettem belőle. Beletettem a paradicsomszószt is.
Mikor már a hús majdnem megfőtt, belekerült a káposzta is, amivel húsz percig együtt főztem. (ha túl savanyúnak találjuk a káposztát, mossuk át, akár többször is!) Megborsoztam, beletettem az apróra vágott csilit, és az apróra vágott fokhagymát is. Ekkor jött hozzá a főtt bab is, és fedő alatt hagytam, hogy összefőjenek az ízek.
Mikor majdnem készen volt, az őrölt paprikát is hozzákevertem, és ismét összeforraltam. jelen esetben, a paprika csak az étel színe miatt került hozzá, az ízén csak keveset finomított. Mindenképpen javaslom a többszöri kóstolást! Minden hozzávaló új ízt ad torosunknak, és a végeredmény egy igen finom, pikáns étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »