Babos paprikás krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg fejtett bab
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk, a babot sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a burgonyát.
Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve puhára főzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a puhára főtt, leszűrt babot, és összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

