Babos paprikás krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg fejtett bab
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk, a babot sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a burgonyát.
Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve puhára főzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a puhára főtt, leszűrt babot, és összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

