Babos paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg fejtett bab
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk, a babot sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a burgonyát.
Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve puhára főzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a puhára főtt, leszűrt babot, és összekeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »