Babos lecsó virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 0,5 kg szárazbab
- 3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 paprika
- 5 paradicsom
- 1 kisebb chili
- néhány babérlevél
- só
- frissen őrölt bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2 kiskanál szárított kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben, néhány babérlevéllel együtt megfőzzük. Közben felkarikázzuk a hagymát, forró vízben megmártjuk a paradicsomokat, majd a héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk. Mikor a bab megfőtt leszűrjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük kevés borral, majd enyhén megsózzuk. Félbevágott chilit adunk hozzá, majd hozzákeverjük a megfőtt babot. Fűszerezzük borssal, zöldfűszerekkel, majd a karikázott paprikát is hozzáadjuk. Fedő alatt rövid ideig pároljuk kevés leves alaplével.
Ezalatt felkarikázzuk a virslit és hozzáadva a lecsóhoz, további 5 percig fedő alatt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »