Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos-kolbászos egytálétel recept

Babos-kolbászos egytálétel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek olívaolaj
    • 6 db alsószász kolbász
    • 3 vöröshagyma
    • 200 g vörös babkonzerv
    • 200 g óriás fehér babkonzerv
    • 200 g tarka babkonzerv
    • 3 sárgarépa
    • 2 marék fagyasztott zöldborsó
    • 1 kápia paprika
    • 5 dl alaplé
    • 1 ek dijoni mustár
    • 3 ek vörösborecet
    • 2 tk porított útifűmaghéj
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

    Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percet pároljuk. (Én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig.)

    Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, és a vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével, visszahelyezzük a kolbászokat, és fedő alatt, újraforrást követően 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

    A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá