Babos-kolbászos egytálétel recept

Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 6 db alsószász kolbász
- 3 vöröshagyma
- 200 g vörös babkonzerv
- 200 g óriás fehér babkonzerv
- 200 g tarka babkonzerv
- 3 sárgarépa
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 kápia paprika
- 5 dl alaplé
- 1 ek dijoni mustár
- 3 ek vörösborecet
- 2 tk porított útifűmaghéj
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percet pároljuk. (Én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig.)
Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, és a vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével, visszahelyezzük a kolbászokat, és fedő alatt, újraforrást követően 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »