Babos-kolbászos egytálétel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 6 db alsószász kolbász
  • 3 vöröshagyma
  • 200 g vörös babkonzerv
  • 200 g óriás fehér babkonzerv
  • 200 g tarka babkonzerv
  • 3 sárgarépa
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 kápia paprika
  • 5 dl alaplé
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek vörösborecet
  • 2 tk porított útifűmaghéj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percet pároljuk. (Én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig.)

Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, és a vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével, visszahelyezzük a kolbászokat, és fedő alatt, újraforrást követően 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!