Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán chilis bab recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg marhahús
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 60 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
    • 2 evőkanál paradicsom püré
    • 2 zöldpaprika apróra vágva
    • 1 közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
    • 50 dkg vörösbab
    • bors
    • 2 teáskanál petrezselyem zöld
    • 1 teáskanál bazsalikom
    • 1 teáskanál oregano
    • 1 dl fehérbor
    • olaj

    Elkészítés:

    A vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, amit pirítsunk addig, amíg fehér nem lesz. Ezt követően adjuk a húshoz a paradicsomot, a paradicsompürét, a paprikát, a fehérbort és 25 perc alatt fedő alatt pároljuk meg.

    Ha a hús megpuhult, akkor mehet az ételbe a chili paprika, a fokhagyma és a vörösbab. Most már csak addig kell párolni a mediterrán chilis babot, amíg a bab meg nem puhul. A fokhagymát és a zöldfűszereket csak a főzés legutolsó szakaszában tegyük az ételbe, hogy az aromák megmaradjanak.

    A mediterrán chilis babhoz egy fűszeres magyar bort, cserszegi fűszerest ajánlok – minőségi, száraz bort vásároljanak.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá