Mediterrán chilis bab recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 60 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsom püré
- 2 zöldpaprika apróra vágva
- 1 közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
- 50 dkg vörösbab
- só
- bors
- 2 teáskanál petrezselyem zöld
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
- 1 dl fehérbor
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, amit pirítsunk addig, amíg fehér nem lesz. Ezt követően adjuk a húshoz a paradicsomot, a paradicsompürét, a paprikát, a fehérbort és 25 perc alatt fedő alatt pároljuk meg.
Ha a hús megpuhult, akkor mehet az ételbe a chili paprika, a fokhagyma és a vörösbab. Most már csak addig kell párolni a mediterrán chilis babot, amíg a bab meg nem puhul. A fokhagymát és a zöldfűszereket csak a főzés legutolsó szakaszában tegyük az ételbe, hogy az aromák megmaradjanak.
A mediterrán chilis babhoz egy fűszeres magyar bort, cserszegi fűszerest ajánlok – minőségi, száraz bort vásároljanak.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.