Mediterrán chilis bab recept
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 60 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsom püré
- 2 zöldpaprika apróra vágva
- 1 közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
- 50 dkg vörösbab
- só
- bors
- 2 teáskanál petrezselyem zöld
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
- 1 dl fehérbor
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, amit pirítsunk addig, amíg fehér nem lesz. Ezt követően adjuk a húshoz a paradicsomot, a paradicsompürét, a paprikát, a fehérbort és 25 perc alatt fedő alatt pároljuk meg.
Ha a hús megpuhult, akkor mehet az ételbe a chili paprika, a fokhagyma és a vörösbab. Most már csak addig kell párolni a mediterrán chilis babot, amíg a bab meg nem puhul. A fokhagymát és a zöldfűszereket csak a főzés legutolsó szakaszában tegyük az ételbe, hogy az aromák megmaradjanak.
A mediterrán chilis babhoz egy fűszeres magyar bort, cserszegi fűszerest ajánlok – minőségi, száraz bort vásároljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

