Mediterrán chilis bab recept

Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 60 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsom püré
- 2 zöldpaprika apróra vágva
- 1 közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
- 50 dkg vörösbab
- só
- bors
- 2 teáskanál petrezselyem zöld
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
- 1 dl fehérbor
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, amit pirítsunk addig, amíg fehér nem lesz. Ezt követően adjuk a húshoz a paradicsomot, a paradicsompürét, a paprikát, a fehérbort és 25 perc alatt fedő alatt pároljuk meg.
Ha a hús megpuhult, akkor mehet az ételbe a chili paprika, a fokhagyma és a vörösbab. Most már csak addig kell párolni a mediterrán chilis babot, amíg a bab meg nem puhul. A fokhagymát és a zöldfűszereket csak a főzés legutolsó szakaszában tegyük az ételbe, hogy az aromák megmaradjanak.
A mediterrán chilis babhoz egy fűszeres magyar bort, cserszegi fűszerest ajánlok – minőségi, száraz bort vásároljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »