Mediterrán chilis bab

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 60 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 2 zöldpaprika apróra vágva
  • 1 közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 50 dkg vörösbab
  • bors
  • 2 teáskanál petrezselyem zöld
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 dl fehérbor
  • olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, amit pirítsunk addig, amíg fehér nem lesz. Ezt követően adjuk a húshoz a paradicsomot, a paradicsompürét, a paprikát, a fehérbort és 25 perc alatt fedő alatt pároljuk meg.

Ha a hús megpuhult, akkor mehet az ételbe a chili paprika, a fokhagyma és a vörösbab. Most már csak addig kell párolni a mediterrán chilis babot, amíg a bab meg nem puhul. A fokhagymát és a zöldfűszereket csak a főzés legutolsó szakaszában tegyük az ételbe, hogy az aromák megmaradjanak.

A mediterrán chilis babhoz egy fűszeres magyar bort, cserszegi fűszerest ajánlok – minőségi, száraz bort vásároljanak.