Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tagliatelle tészta
- 28,5 dkg szárított paradicsom (üveges)
- 20 dkg olajbogyó
- 12,5 dkg mozzarella
- 2 g őrölt bors
- 1 darab friss paradicsom
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál főzőtejszín
- 1 g reszelt citrom héj
- 10 dkg fekete erdei sonka
Elkészítése:
Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük és felforrósítjuk, erre reszeljük a fokhagymát, rádobjuk az összevagdalt aszalt paradicsomot, felaprított sonkát és kicsit összepirítjuk az egészet.
Ráöntjük a tésztát, összeforgatjuk, kicsit pirítjuk és felöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. Rádobjuk a vágott bazsalikomot és az apróra vágott friss paradicsomot, a felezett olajbogyót, majd sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
Lefedve lassú tűzőn addig főzzük, amíg magába nem issza az összes vizet. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a kanál főzőtejszínt és a leheletnyi reszelt citrom héját. (Ettől kicsit krémes és kicsit üde íze lesz) Belekeverjük a kockákra vágott mozzarella
Tipp:
Egy nagyon kellemes, nagyon egyszerű egytálétel. Strandról hazaesve, amikor az ember enne valamit ami hamar kész, de nem kívánja a nehéz ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »