Zsíros túrós sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 púpos ek tejföl
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 tk liszt
Szóráshoz:
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint. Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit (30*38 cm) kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettévesszük.
Az egyiket lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán. A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Könnyű, nem túl édes sütemény.
A délutáni kávéhoz vagy teához ideális kísérő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »