Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsiráfnyak recept

Zsiráfnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 dl víz
    • 1 dl olaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém:

    • 500 ml habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 tasak zselatin fix
    • 250 g gesztenyemassza
    • 1 rumaroma

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert fehérjét beleforgatom, hogy ne törjön össze. A massza 1/3 részét nyomózsákba teszem és sütőpapírral bélelt tepsibe különböző formákat nyomok, kör, négyzet, háromszög. Előmelegített sütőben 180 fokon 2 percig sütöm. A többi masszába belekeverem a kakaóport és a tepsibe simítom a sárga mintákra, majd tovább sütöm 20-25 percig. Ha megsült kiborítom és mindjárt feltekerem, így hagyom hűlni.

    A habtejszínt felverem a vaníliával és zseléfixszel, majd belekeverem a gesztenyemasszát és megtöltöm vele a kihűlt tekercset és ismét feltekerem. Hűtőbe teszem, 2-3 óra múlva szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá