Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 dkg élesztő
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek tejföl
    • 0,5 dl tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 40 dkg baracklekvár
    • 2 ek rum

    A mázhoz:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:
    A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
    Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
    Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal,a fehér csokoládét 1 tk étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk,majd a fehérrel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá