Zserbó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 2 ek rum

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek olajjal,a fehér csokoládét 1 tk étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk,majd a fehérrel díszítjük.