Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli zserbó recept

Békebeli zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 1 ek porcukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1/2 cs élesztő
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2-3 ek tejföl

    Töltelék:

    • 40 dkg darált dió
    • ízlés szerint cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • citromhéj
    • rum a sorok locsolásához
    • 1 üveg baracklekvár (650 g-os)

    Tetejére:

    • csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)

    Elkészítése:

    A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

    A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.

    A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (közepes méretű tepsit használunk).

    Megkenjük lekvárral (az egy üveggel osszuk el a lapokra, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal locsoljuk meg a sorokat.

    Ezután megszurkáljuk, majd 180 fokon szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá