Békebeli zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- citromhéj
- rum a sorok locsolásához
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
Tetejére:
- csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)
Elkészítése:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (közepes méretű tepsit használunk).
Megkenjük lekvárral (az egy üveggel osszuk el a lapokra, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal locsoljuk meg a sorokat.
Ezután megszurkáljuk, majd 180 fokon szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »