Békebeli zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- citromhéj
- rum a sorok locsolásához
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
Tetejére:
- csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)
Elkészítése:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (közepes méretű tepsit használunk).
Megkenjük lekvárral (az egy üveggel osszuk el a lapokra, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal locsoljuk meg a sorokat.
Ezután megszurkáljuk, majd 180 fokon szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »