Békebeli zserbó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- citromhéj
- rum a sorok locsolásához
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
Tetejére:
- csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)
Elkészítése:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (közepes méretű tepsit használunk).
Megkenjük lekvárral (az egy üveggel osszuk el a lapokra, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal locsoljuk meg a sorokat.
Ezután megszurkáljuk, majd 180 fokon szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt csokimázzal vonjuk be.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.