Békebeli zserbó recept

Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek. porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
- csoki.
Csokimáz:
- 1 tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »