Békebeli zserbó recept
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek. porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
- csoki.
Csokimáz:
- 1 tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

