Békebeli zserbó recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 ek. porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 ek tejföl
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 1 vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
- csoki.
Csokimáz:
- 1 tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.