Almás zserbó szelet recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1tk sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg cukrozott darált dió
- 1,5 kg alma reszelve, párolva, kihűtve
- 1 mk őrölt fahéj
- 10 dkg cukor vagy 2-3 ek méz
A kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben egy mk cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik.
Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, rá a másik lap, megszórjuk cukrozott dióval. Rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.
A tésztát lekenjük tojássárgájával, majd 20 percig kelesztjük. Utána lekenjük tojásfehérjével, egy villával a tetején “mintákat” húzunk. Még 10 percet pihentetjük, míg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »