Zserbó szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, majd hozzáadom a tojást sárgáját, a cukrot, és összekeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, majd a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt és jól eldolgozom. Négy egyenlő részre osztom a tésztát, az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Megkenem lekvárral, majd rá a dió és a cukor harmadát. Ezt megismétlem még kétszer. A negyediket kinyújtom és befedem vele a diós lapot. 180 fokon sütöm, amikor kihűlt olvasztott tortabevonóval leöntöm és fehér csokival díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

