Zserbó szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, majd hozzáadom a tojást sárgáját, a cukrot, és összekeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, majd a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt és jól eldolgozom. Négy egyenlő részre osztom a tésztát, az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Megkenem lekvárral, majd rá a dió és a cukor harmadát. Ezt megismétlem még kétszer. A negyediket kinyújtom és befedem vele a diós lapot. 180 fokon sütöm, amikor kihűlt olvasztott tortabevonóval leöntöm és fehér csokival díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.