Zserbó szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A margarint felolvasztom, majd hozzáadom a tojást sárgáját, a cukrot, és összekeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, majd a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt és jól eldolgozom. Négy egyenlő részre osztom a tésztát, az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Megkenem lekvárral, majd rá a dió és a cukor harmadát. Ezt megismétlem még kétszer. A negyediket kinyújtom és befedem vele a diós lapot. 180 fokon sütöm, amikor kihűlt olvasztott tortabevonóval leöntöm és fehér csokival díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »