Zserbó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 kanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

Töltelék:

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • citrom héja

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A margarint felolvasztom, majd hozzáadom a tojást sárgáját, a cukrot, és összekeverem, hogy a cukor elolvadjon.  Az  élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatom, majd a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt és jól eldolgozom.  Négy egyenlő részre osztom a tésztát, az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Megkenem lekvárral, majd rá a dió és a cukor harmadát.  Ezt megismétlem még kétszer. A negyediket kinyújtom és befedem vele a diós lapot.  180 fokon sütöm, amikor kihűlt olvasztott tortabevonóval leöntöm és fehér csokival díszítem.