Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
      20-30 dkg sárgabaracklekvár
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 dl rum

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A hozzávalókat jól összegyúrjuk (az élesztőt nem kell külön felfuttatni), és a tésztát három részre osztjuk Cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább 1 órára.

    Töltelék készítése:

    A darált diót a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.

    A pihentetett tésztákat vékony, fél cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a lekvár felével, és a diótöltelék felét is szétterítjük rajta.

    A rum felével meglocsoljuk. Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Végül befedjük a harmadik lappal. Meleg helyen 30 percig kelesztjük, majd megszurkáljuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

    Gőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük, majd ha megdermedt, szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá