Zserbó recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
20-30 dkg sárgabaracklekvár - 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl rum
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk (az élesztőt nem kell külön felfuttatni), és a tésztát három részre osztjuk Cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább 1 órára.
Töltelék készítése:
A darált diót a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
A pihentetett tésztákat vékony, fél cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a lekvár felével, és a diótöltelék felét is szétterítjük rajta.
A rum felével meglocsoljuk. Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Végül befedjük a harmadik lappal. Meleg helyen 30 percig kelesztjük, majd megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Gőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük, majd ha megdermedt, szeleteljük.