Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g sima liszt
    •  300 g margarin
    • 1 csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 100 ml tej
    • 10 g élesztő
    • 50 g porcukor

    Töltelék:

    • 300 g darált dió
    • 200 g cukor

    Kenéshez:

    • 300 g baracklekvár

    Máz:

    • 100 g porcukor
    • 50 g kakaópor
    • 2 ek tej
    • 50 g margarin

    Elkészítése:

    A töltelékhez a darált diót és a cukrot összekeverjük, és 3 részre osztjuk.

    A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, a citrom reszelt héját, a felfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

    Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kisodorjuk. A sütőpapírral bélelt tepsi aljára teszünk egy lapot, megszurkáljuk villával, és lekenjük lekvárral. Megszórjuk a töltelék egy részével, és rátesszük a következő lapot. Ezt még 2x megismételjük, majd az utolsó lappal befedjük a süteményt, kisebb nehezéket rakunk rá, és hagyjuk meleg helyen egy órán át pihenni.

    Ezután megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd átfordítjuk a süteményt, így az egyenes alsó lap lesz felül.

    A máz hozzávalót a margarin nélkül kicsi tűzön összemelegítjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a margarint. Mindent alaposan átkeverünk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a sütemény tetejére tesszük, és egy egész éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá