Zselé szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
Krém:
- 1/2 liter tej
- 6 kanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 6 ek liszt
Töltelék:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg zselés cukor szeletekre vágva (vagy gumicukor)
- 10 dkg csoki apróra vágva
- 10 dkg dió apróra vágva
- 20 dkg liszt
Tetejére:
- gyümölcskocsonya
Elkészítése:
2*4 tojásból piskótát sütünk.
A tejet a liszttel felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, a citrom levét és héját is hozzáadjuk, majd összekeverjük és három felé osztjuk. A piskótát megkenjük vele.
A tojásfehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük, beletesszük a zselés cukrot, a csokit és a diót, és 20 dkg lisztet. Ezt zsírozott, lisztezett tepsibe enyhén megsütjük, majd a megkent piskótára tesszük, amit megint krémmel megkenünk.
Erre jön a második piskóta, amit megint megkenünk krémmel, tetejére gyümölcs kocsonyát teszünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.