Zongorabillentyű (diós rudacskák) recept

Elkészítése:
A porcukrot és a darált diót és a citrom reszelt héját keverjük el, adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragadna, szórjuk meg liszttel, és dolgozzuk össze.
Zsemlemorzsával beszórt sütőpapíron, lisztezett sodrófával nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra. A tetejét kenjük meg az elkészített tojáshabbal.
Tojáshab készítése:
A porcukrot szitáljuk a tojásfehérjéhez. Adjuk hozzá a citromlevet és kézi habverővel kezdjük el habosra verni. Ez el fog tartani néhány percet. Végeredményként egy sűrű, de kissé folyós habot fogunk kapni.
Ha rákentük a diós tészta tetejére, éles késsel szeleteljük fel rudakra. Egy késsel óvatosan alányúlunk, és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és légkeveréssel kb. 15-20 percet szárítjuk, majd kivesszük, és a tepsin hagyjuk hűlni. Majd óvatosan egy kés segítségével válasszuk le a papírról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Száraz, hűvös helyen tárolva hosszú ideig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »