Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zongorabillentyű (diós rudacskák) recept

Zongorabillentyű (diós rudacskák)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek liszt

    Tojáshab:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 7 dkg porcukor
    • 1 tk étkezési keményítő (el is hagyható)
    • 1 mk citromlé (v. pár csepp ecet)

    Továbbá:

    • zsemlemorzsa
    • liszt

    Elkészítése:

    A porcukrot és a darált diót és a citrom reszelt héját keverjük el, adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragadna, szórjuk meg liszttel, és dolgozzuk össze.

    Zsemlemorzsával beszórt sütőpapíron, lisztezett sodrófával nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra. A tetejét kenjük meg az elkészített tojáshabbal.

    Tojáshab készítése:

    A porcukrot szitáljuk a tojásfehérjéhez. Adjuk hozzá a citromlevet és kézi habverővel kezdjük el habosra verni. Ez el fog tartani néhány percet. Végeredményként egy sűrű, de kissé folyós habot fogunk kapni.

    Ha rákentük a diós tészta tetejére, éles késsel szeleteljük fel rudakra. Egy késsel óvatosan alányúlunk, és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és légkeveréssel kb. 15-20 percet szárítjuk, majd kivesszük, és a tepsin hagyjuk hűlni. Majd óvatosan egy kés segítségével válasszuk le a papírról, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    Száraz, hűvös helyen tárolva hosszú ideig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá