Zongorabillentyű (diós rudacskák) recept
Elkészítése:
A porcukrot és a darált diót és a citrom reszelt héját keverjük el, adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragadna, szórjuk meg liszttel, és dolgozzuk össze.
Zsemlemorzsával beszórt sütőpapíron, lisztezett sodrófával nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra. A tetejét kenjük meg az elkészített tojáshabbal.
Tojáshab készítése:
A porcukrot szitáljuk a tojásfehérjéhez. Adjuk hozzá a citromlevet és kézi habverővel kezdjük el habosra verni. Ez el fog tartani néhány percet. Végeredményként egy sűrű, de kissé folyós habot fogunk kapni.
Ha rákentük a diós tészta tetejére, éles késsel szeleteljük fel rudakra. Egy késsel óvatosan alányúlunk, és áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és légkeveréssel kb. 15-20 percet szárítjuk, majd kivesszük, és a tepsin hagyjuk hűlni. Majd óvatosan egy kés segítségével válasszuk le a papírról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Száraz, hűvös helyen tárolva hosszú ideig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


