Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós fasírt krumplipürével recept

Zöldborsós fasírt krumplipürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírthoz:

    • 1 kg darált hús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 zsemle
    • kicsi tej
    • 10-15 dkg zöldborsó
    • só, bors, pirospaprika

    Krumplipüréhez:

    • 2 kg krumpli
    • 10 dkg vaj
    • kicsi tej (1-2 dl)

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd jól kifacsarjuk és a húshoz adjuk, a reszelt fokhagymával és a többi hozzávalókkal együtt. Jól összedolgozzuk.

    A zöldborsót puhára pároljuk, majd azt is hozzáadjuk.

    Vizes kézzel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük.

    A krumplit megpucoljuk apró kockákra vágjuk és sós vízbe puhára főzzük.Ha kész leszűrjük krumplinyomóval összetörjük, még forrón belekeverjük a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állaga legyen.

    A bacon kosárkákhoz egy muffin sütő formát megfordítunk, bevonjuk alufóliával, majd körbetekerjük baconnel. Megkenjük felvert tojással, majd pár perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá