Zöldborsós fasírt krumplipürével recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 zsemle
- kicsi tej
- 10-15 dkg zöldborsó
- só, bors, pirospaprika
Krumplipüréhez:
- 2 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- kicsi tej (1-2 dl)
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd jól kifacsarjuk és a húshoz adjuk, a reszelt fokhagymával és a többi hozzávalókkal együtt. Jól összedolgozzuk.
A zöldborsót puhára pároljuk, majd azt is hozzáadjuk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük.
A krumplit megpucoljuk apró kockákra vágjuk és sós vízbe puhára főzzük.Ha kész leszűrjük krumplinyomóval összetörjük, még forrón belekeverjük a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
A bacon kosárkákhoz egy muffin sütő formát megfordítunk, bevonjuk alufóliával, majd körbetekerjük baconnel. Megkenjük felvert tojással, majd pár perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »