Zöldborsós fasírt krumplipürével recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 zsemle
- kicsi tej
- 10-15 dkg zöldborsó
- só, bors, pirospaprika
Krumplipüréhez:
- 2 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- kicsi tej (1-2 dl)
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd jól kifacsarjuk és a húshoz adjuk, a reszelt fokhagymával és a többi hozzávalókkal együtt. Jól összedolgozzuk.
A zöldborsót puhára pároljuk, majd azt is hozzáadjuk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük.
A krumplit megpucoljuk apró kockákra vágjuk és sós vízbe puhára főzzük.Ha kész leszűrjük krumplinyomóval összetörjük, még forrón belekeverjük a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
A bacon kosárkákhoz egy muffin sütő formát megfordítunk, bevonjuk alufóliával, majd körbetekerjük baconnel. Megkenjük felvert tojással, majd pár perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »