Zöldborsós fasírt krumplipürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 1 kg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 3 zsemle
  • kicsi tej
  • 10-15 dkg zöldborsó
  • só, bors, pirospaprika

Krumplipüréhez:

  • 2 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • kicsi tej (1-2 dl)

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd jól kifacsarjuk és a húshoz adjuk, a reszelt fokhagymával és a többi hozzávalókkal együtt. Jól összedolgozzuk.

A zöldborsót puhára pároljuk, majd azt is hozzáadjuk.

Vizes kézzel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük.

A krumplit megpucoljuk apró kockákra vágjuk és sós vízbe puhára főzzük.Ha kész leszűrjük krumplinyomóval összetörjük, még forrón belekeverjük a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állaga legyen.

A bacon kosárkákhoz egy muffin sütő formát megfordítunk, bevonjuk alufóliával, majd körbetekerjük baconnel. Megkenjük felvert tojással, majd pár perc alatt megsütjük.