Zita szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek porcukor
- 6 ek víz
- 2 ek. kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 6 ek liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- rum mennyisége ízlés szerint
- 35 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
A bevonáshoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek. olaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »