Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebra kuglóf recept

Zebra kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 púpos tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek vaj a forma kikenéséhez
    • 1 ek zsemlemorzsa a forma szórásához
    • 2 ek porcukor a kínáláshoz

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk.

    Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük. Egy csőrös kuglófformát (24*11 cm) kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra 1 evőkanál kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk.

    A tészta szépen szétterül a formában. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. (Természetesen a sütési idő sütőfüggő.) Tűpróbával ellenőrizzük. (Én egy hústűvel szurkáltam meg, hogy ragad-e még rá a tészta. Pár perc után rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom lett, kívül egy picit ropog, de belül nagyon finom, puha. Kínálhatjuk ebéd utáni desszertként vagy akár reggelire, uzsonnára egy csésze kávé vagy kakaó társaságában, de gasztroajándéknak is el tudom képzelni. További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá