Zabpelyhes süti- aszalt szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 1 ek rum (vagy ha gyerekek is esznek belőle, rumaroma – 1 tk)
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg zabpehely
- 7 dkg rétesliszt
- 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (készülhet egyben 14 dkg réteslisztből is)
- 5 dkg keményítő
- fél csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 5 dkg aszalt szilva
- 1 csipet só
A tetejére:
- 4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledaráljuk.
Amikor kihűlt a zabpehely a kikevert tojássárgás masszához adjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert liszteket is, a fahéjat, és a keményítőt. A legvégén az apróra vágott szilvát is belekeverjük.
Egy külön tálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a másik masszához óvatosan hozzáforgatjuk.
Kikent és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kicsit kihűtjük, majd a tetejét a mikróban megmelegített sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy szép fénye legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »