Zabpelyhes süti- aszalt szilvával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 1 ek rum (vagy ha gyerekek is esznek belőle, rumaroma – 1 tk)
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg zabpehely
- 7 dkg rétesliszt
- 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (készülhet egyben 14 dkg réteslisztből is)
- 5 dkg keményítő
- fél csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 5 dkg aszalt szilva
- 1 csipet só
A tetejére:
- 4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledaráljuk.
Amikor kihűlt a zabpehely a kikevert tojássárgás masszához adjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert liszteket is, a fahéjat, és a keményítőt. A legvégén az apróra vágott szilvát is belekeverjük.
Egy külön tálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a másik masszához óvatosan hozzáforgatjuk.
Kikent és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kicsit kihűtjük, majd a tetejét a mikróban megmelegített sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy szép fénye legyen.