Zabpehlyes nutellás toffifee szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt (teljes kiőrlésű liszt is jó, én ezt használtam)
- 15 dkg zabpehely
- csapott tk sütőpor
- csapott tk szódabikarbóna
- 18 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 18 dkg nutella
- 2 db nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kis doboz Toffifee
Elkészítése
Robotgéppel összekeverjük az olvasztott vajat, cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat. Keverjük bele a nutellát, majd a lisztet, zabpelyhet, sütőport és szódabikarbónát is.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 23X33 cm-es formát, és öntsük bele a tésztát. A tetejére szórjuk rá a Toffifee-t. 175 fokon 25-28 perc alatt megsütjük. Miután teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük. Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó dobozban 5 napig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.