Vörösáfonyás frangipane recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 12 dkg finomliszt
Rétegezéshez:
- 35 dkg vörösáfonyadzsem
Dezsemhez:
- 15 dkg vörösáfonya
- 2 ek nádcukor
- 1-1 rúd fahéj és csillagánizs
- 1 ek vanília aroma
- 1 tk citromlé
Mandulakrémhez:
- 5 dkg őrölt mandula
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 8 g finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1 ek barnacukor és mandulapehely
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése: Elkészítése:
A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.
Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.
Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.