Vörösáfonyás frangipane recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 dkg porcukor
 - 8 dkg vaj
 - 12 dkg finomliszt
 
Rétegezéshez:
- 35 dkg vörösáfonyadzsem
 
Dezsemhez:
- 15 dkg vörösáfonya
 - 2 ek nádcukor
 - 1-1 rúd fahéj és csillagánizs
 - 1 ek vanília aroma
 - 1 tk citromlé
 
Mandulakrémhez:
- 5 dkg őrölt mandula
 - 5 dkg vaj
 - 5 dkg cukor
 - 1 csipet só
 - 8 g finomliszt
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-1 ek barnacukor és mandulapehely
 
Tetejére:
- porcukor
 
Elkészítése: Elkészítése:
A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.
Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.
Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
