Rántott tejbegríz recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 70 g cukor
- 200 g búzadara
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál vanília aroma
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük, és kb. fél cm vastag téglalappá vagy négyzetté simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, vizes késsel kb. 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól, majd lisztbe, tojásba forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült darabokat papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, és lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










