Rántott tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 70 g cukor
- 200 g búzadara
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília aroma
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük, és kb. fél cm vastag téglalappá vagy négyzetté simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, vizes késsel kb. 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól, majd lisztbe, tojásba forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült darabokat papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, és lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »