Rántott tejbegríz recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 70 g cukor
- 200 g búzadara
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília aroma
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük, és kb. fél cm vastag téglalappá vagy négyzetté simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, vizes késsel kb. 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól, majd lisztbe, tojásba forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült darabokat papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, és lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »